Power Plate

De effecten van de Power Plate:

Verhoogde vetverbranding

De stofwisseling, die door de training op de Power Plate toeneemt, leidt tot een verbeterde vetverbranding en een hoger basaal metabolisme, waardoor de vetweefsellagen afnemen. Door speciale massageoefeningen kunnen ook specifieke probleemgebieden plaatselijk worden aangepakt.

Cellulitis & cosmetische gevolgen

Massageoefeningen op de Power Plate maken verklevingen los en gevolgen leiden tot meer beweeglijkheid van de weefsellagen. Omdat cellulitis wordt afgebroken en het bindweefsel wordt versterkt zal het huidbeeld ook diepgaand verbeteren. Zelfs de gezichtsspieren worden getraind en collageenvezels opgeslagen.

Snelle spieropbouw

Tijdens het trainen op de Power Plate wordt vrijwel 100 % van de spiervezels in alle spiergroepen benut. Zowel spierkracht als het uithoudingsvermogen van de spier nemen duidelijk toe.

Enorme tijdsbesparing

Aangezien zeer effectief getraind wordt en veel spiergroepen tegelijkertijd ingezet worden bereikt u in slechts 10 minuten hetzelfde trainingseffect als met 1 uur conventionele training.

Toename van de flexibiliteit

Sterke doorbloeding, verwarming van de spieren en de pees-rekreflex zorgen ervoor dat het lichaam flexibeler wordt en dat spanningen en verklevingen loskomen.

Activering van de bloedsomloop

Tijdens de training op de Power Plate pompen de spieren tot wel 50 keer per seconde bloed tot in de kleinste haarvaatjes. Daardoor krijgen de cellen sneller brandstof en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Als gevolg hiervan regenereert het lichaam ook sneller.

Verbetering van de coördinatie

Doordat de receptoren in het gehele lichaam gelijktijdig gestimuleerd worden – afferente overload - verbetert de intermusculaire coördinatie. Bovendien wordt het evenwichtsgevoel getraind, waardoor het verbetert.

Verbeterde conditie

Aangezien de spieren sterker worden zal er ook meer gevergd worden van alle toeleveringssystemen, waaronder het hart, waardoor deze systemen efficiënter zullen gaan werken.