Outdoor lessen

Pound®

Maandag 20u30.

LOCATIE : parking Leest, Izegem. Bij slecht weer gaat de les door in So-Fit (zaal 2).

Bij deze training worden de oefeningen uitgevoerd op rockmuziek met speciaal ontworpen lichtgewicht drumsticks: ripstix.
,,Je voelt je tijdens Pound net de drummer van de band''. So-Fit behoort tot een van de eerste gecertificeerde instructeurs van België. De ripstix zorgen ervoor dat de focus tijdens de training niet naar het tellen van de oefeningen of het kijken naar de klok gaat, maar naar het ritme van de muziek.
Pound is 's werelds eerste cardio jamsessie, zes jaar geleden ontstaan in Los Angeles. De fitnessrage is nu overgewaaid naar België.

Bootcamp met Penalty Box®

Dinsdag 18u30.

LOCATIE : grasveld Forum, Izegem (achter So-Fit). Bij slecht weer gaat de les door in So-Fit (zaal 3).

Full body workout aan de hand van een ladder/horde. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren. Door het teamverband is het sporten intenser dan individueel, zodat de efficiëntie van de training verhoogt.

Tabata

Woensdag 19u00.

LOCATIE : grasveld Forum, Izegem (achter So-Fit). Bij slecht weer gaat de les door in So-Fit (zaal 3).

Dit is een intervaltraining waarbij de sporter zelf de intensiviteit van de training kan bepalen. De gehele workout duurt 4 minuten en bestaat uit acht intervallen.
Dr. Izumi Tabata is een Japanse onderzoeker die een methode zocht om in een korte tijd toch een complete workout te kunnen hebben. Met de 20-10-interval zorgde hij voor een training die in minder dan 4 minuten zorgde voor zowel een aerobe als anaerobe workout. De bedoeling is dat men 20 seconden een bepaalde oefening redelijk intensief doet. Daarna neemt men 10 seconden rust. Dan is men weer 20 seconden intensief bezig. Dit wordt 8 keer herhaald.
De intensiviteit kan zelf bepaald worden, maar men dient ervoor te zorgen dat de intensiviteit steeds gelijk is.


Inschrijven? Klik HIER.